Flexibiliteit


De unieke combinatie van uitstekende thermische, akoestische, ecologische en brandwerende eigenschappen maakt minerale isolatie bij uitstek geschikt voor een brede toepassing in woning- en utiliteitsbouw en voor industriële toepassingen. Ze biedt een optimale bescherming tegen warmte en koude, geluidshinder en brand – van kelder tot dak.

Eenvoud siert

Bij minerale isolatie is de onderlinge aansluiting tussen de panelen gemakkelijk te realiseren door het soepele karakter van het materiaal. Daarom is een tand-groefverbinding overbodig, net als het afplakken van de isolatieplaten. Dit levert een belangrijke besparing op in de uitvoeringskosten.

Aansluiten = beter isoleren

Uit studies blijkt dat het isolatiemateriaal mooi moet aansluiten op de basismuur, omdat er anders luchtcirculatie kan ontstaan die het isolerend effect sterk nadelig beïnvloedt.

Ook wanneer de basismuur niet volledig vlak is, zoals in de meeste praktijkgevallen, zorgt de flexibele structuur van minerale isolatie voor een perfecte aansluiting en dus een optimale isolatie.

Ideaal voor elke toepassing

Minerale isolatie laat zich probleemloos en eenvoudig verwerken en installeren. Het materiaal past altijd, tot in de kleinste hoekjes. Het sluit tevens naadloos aan tegen het binnenspouwblad.

Ook voor specifieke toepassingen (vliesgevels, spouwvulling, vochtige ruimten, hellende en vlakke daken, binnenwanden, ondergrondse constructies enz.) bestaan er duurzame en efficiënte oplossingen.

Niets gaat verloren

De doe-het-zelver of professionele plaatser kan de minerale isolatie probleemloos versnijden. De snijresten kunnen aangewend worden voor het isoleren van de resterende openingen. Er treedt dus geen verlies van materiaal op en er blijft geen productafval over.

Levenslang nuttig

Minerale isolatie kent een lange en succesvolle geschiedenis in een brede waaier van isolatietoepassingen. De eerste steenwolproducten werden al in het midden van de
19de eeuw gemaakt. Glaswol en cellenglas worden al sinds 1940 als isolatie gebruikt.